Iskanje
07/ 33 75 910, 041/ 909 300

24.10.2022 – PROGRAM PREVENTIVNE AKTIVNOSTI ZDRAVJA

PROGRAM PREVENTIVNE AKTIVNOSTI ZDRAVJA

Program preventivne aktivnosti

Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine, bo skupaj s Centrom za krepitev zdravja, Zdravstvenega doma Sevnica izvedlo program preventivne aktivnosti in s tem pripomoglo tudi nekaj za zdravje naših članov.

Program:

  1. Temeljni postopki oživljanja z uporabo AED (avtomatski eksterni defibrilator)
  2. Dejavniki tveganja za nastanek srčno-žilnih obolenj: meritve krvnega tlaka, krvnega sladkorja, analiza telesne sestave
  1. 6-minutni test hoje, testi funkcijske zmožnosti
  2. Preventivni državni presejalni programi: ZORA, DORA, SVIT

Programa, ki so ga  izvajale direktorica Zdravstvenega doma Sevnica ga. Tomšič, dve fizioterapevtki in štiri diplomirane medicinske sestre Centra za krepitev zdravja, se je udeležilo 32 članov. Vsak član oziroma udeleženec, se je sam odločil pri katerih meritvah bo sodeloval, priporočilo je bilo, da se sodeluje pri vseh.

Izvajanje program s pojasnjevanjem rezultatov za vse udeležence je trajalo od 9.00 ure do 12.00 ure. Vsi so bili z izvajanjem programov zelo zadovoljni, prav tako tudi s svojimi rezultati.

Po končanem programu smo imeli druženje. Vprašanj o drugih tegobah, ki nas mučijo ni in ni bilo konec. Veliko smo dobili informacij, kako skrbeti v naših letih za  zdravje, ki je zelo pomembno, čeprav smo ugotovili, da dokler ga imamo, se tega žal ne zavedamo. Dogovorili smo se, da bomo naslednje leto podobno akcijo ponovili.

Dobre volje in nasmejani smo okoli 13.00 ure odšli domov.