Iskanje
07/ 33 75 910, 041/ 909 300

18. 4. 2024 – UGODNOSTI ZA INVALIDE PRI LIDLU

Spoštovani člani,

Lidl Slovenija kot prvi trgovec v Sloveniji podprl EU kartico ugodnosti za invalide

V okviru projekta Vseslovenska akcija ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov nadaljujemo s pridobivanjem novih ponudnikov ugodnosti za invalide. Ponosni smo, da so kot prvi večji trgovec, prizadevanja za zaščito in podporo ranljivih skupin, prepoznali tudi v Lidl Slovenija kot pomemben element trajnostne strategije Lidl Slovenija.

Lidl Slovenija je že vrsto let zlati sponzor Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja, zdaj pa so svojo podporo dodatno razširili.

Kot prvi trgovec v Sloveniji podpirajo EU kartico ugodnosti za invalide, s katero invalidi uveljavljajo komercialne popuste pri različnih ponudnikih.

Ob predložitvi personalizirane EU kartice ugodnosti za invalide bodo 15. v mesecu (v primeru praznikov pa en dan prej) nudili 10 % popust na nakup.

Invalidi lahko EU kartico ugodnosti invalidi na upravnih enotah lahko prejmejo brezplačno:

https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/osebe-z-invalidnostmi/kartica-ugodnosti-za-invalide.html

Omenjena kartica je trenutno prisotna v Sloveniji in še osmih državah Evropske unije in bo v prihodnje postala obvezna za vse države članice. V Sloveniji sta partnerja projekta Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) in Urbanistični inštitut RS s podporo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Verjamemo, da bomo s pozitivnim zgledom spodbudili tudi mnoga druga podjetja iz Slovenije in tujine, da se bodo pridružila projektu EU kartice ugodnosti za invalide in s tem »Vseslovenski akciji ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov«.