Iskanje
07/ 33 75 910, 041/ 909 300

5. 10. 2023 – PREVENTIVNE AKTIVNOSTI ZA ZDRAVJE

Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine, je tudi letos skupaj s Centrom za krepitev zdravja, Zdravstvenega doma Sevnica izvedlo program preventivne aktivnosti in s tem pripomoglo tudi nekaj za zdravje naših članov.

Program:

  1. Merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja
  2. Vaje za lajšanje bolečin v hrbtenici
  3. Dinamometrija – moč stiska roke
  4. Ustno zdravje
  5. Odgovori na vprašanja članov

Programa, so izvajali fizioterapevt in štiri diplomirane medicinske sestre Centra za krepitev zdravja, se je udeležilo 31 članov. Vsak član oziroma udeleženec, se je sam odločil pri katerih meritvah bo sodeloval, priporočilo je bilo, da se sodeluje pri vseh.

Izvajanje program s pojasnjevanjem rezultatov za vse udeležence je trajalo od 9.00 ure do 12.00 ure. Vsi so bili z izvajanjem programov zelo zadovoljni, prav tako tudi s svojimi rezultati.

Po končanem programu smo imeli druženje. Vprašanj o drugih tegobah, ki nas mučijo ni in ni bilo konec. Veliko smo dobili informacij, kako skrbeti v naših letih za  zdravje, ki je zelo pomembno, čeprav smo ugotovili, da dokler ga imamo, se tega žal ne zavedamo. Dogovorili smo se, da bomo naslednje leto podobno akcijo ponovili.

Dobre volje in nasmejani smo okoli 13.00 ure odšli domov.